Νονοί, οργανωθείτε για το Πάσχα!



Αν δεν θέλετε να τρέχετε την τελευταία στιγμή πανικόβλητοι στα καταστήματα, για να βρείτε την λαμπάδα που σας ζήτησε το βαφτιστήρι σας, καλό θα είναι σταδιακά να αρχίσετε να φροντίζετε για τις υποχρεώσεις σας.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να αγοράσετε:

Λαμπάδα: Η λαμπάδα συμβολίζει την Ανάσταση, τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο, του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Αν και τα τελευταία χρόνια τα πιτσιρίκια, επηρεασμένα από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης, προτιμούν τις γνωστές παιχνιδολαμπάδες, η αλήθεια είναι ότι το κερί που περιέχουν απέχει πολύ από αυτό που θεωρείται λαμπάδα. Μπορείτε, αν θέλετε, να αγοράσετε ξεχωριστά το αγαπημένο παιχνίδι του βαφτιστηριού σας και μια κανονική λαμπάδα ή ακόμα καλύτερα να κατασκευάσετε εσείς οι ίδιοι μια χειροποίητη λαμπάδα. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ένα κερί, ένα διακοσμητικό της αρεσκείας του παιδιού, κορδέλες και λίγη κόλλα.

Παπούτσια. Παραδοσιακά το Πάσχα ο νονός πρέπει να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια στο βαφτιστήρι του. Καλό θα είναι να συνεννοηθείτε με τη μαμά του παιδιού για το νούμερο και το είδος του παπουτσιού(αθλητικά, πέδιλα κλπ) που χρειάζεται το παιδί. Αν, όμως η μητέρα σας πει ότι προτιμά κάτι άλλο, όπως π.χ. ρούχα, μην διστάσετε. Σημασία έχει να αγοράσετε κάτι που το παιδί έχει ανάγκη και θα ευχαριστηθεί περισσότερο.

Σοκολατένιο αβγό και τσουρέκι. Με αυτά συνοδεύετε την λαμπάδα και ολοκληρώνετε τις υποχρεώσεις σας ως νονοί.

Να θυμάστε ότι αν μένετε μακριά, θα πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη αποστολή των δώρων ή να συνεννοηθείτε με τους κουμπάρους σας και να τους στείλετε χρήματα για να τα αγοράσουν αυτοί.
Τέλος, σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε τα δώρα σας, καθώς όλα τα παιδάκια αυτές τις μέρες τα περιμένουν με αγωνία.